ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14.05.2013 | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 11η κλαδική έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013

Αθήνα, 8 Μαΐου 2013Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 11η κλαδική έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013Το πλήθος των επισκεπτών, τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών (αύξηση ιδιωτών κατά 23% σε σχέση με τη διοργάνωση του 2010), και το έντονο εμπορικό ενδιαφέρον (το 32% των επαγγελματιών επισκεπτών ήταν Αρχιτέκτονες/Μηχανικοί)  ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες όλων, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την αρχική επιλογή της ΕΕΑ για πραγματοποίηση της έκθεσης.

Η μεγάλη επιτυχία της 11ης κλαδικής έκθεσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 και η ικανοποίηση που εξέφρασαν οι περισσότεροι εκθέτες από τη συμμετοχή τους, είναι τα αποτελέσματα της πολύ καλής προετοιμασίας και της άρτιας διοργάνωσης όλων των εμπλεκομένων, της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, της διοργανώτριας εταιρείας ROTA και φυσικά των εκθετών. Εντονότερο κατά πολύ επίσης ήταν και το ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες του χώρου και ειδικότερα από τους Αρχιτέκτονες / Μηχανικούς οι οποίοι αποτέλεσαν το 30% του συνόλου των επαγγελματικών επισκεπτών της έκθεσης. Για την ακρίβεια την φετινή διοργάνωση επισκέφθηκαν οι διπλάσιοι Αρχιτέκτονες / Μηχανικοί σε σχέση με τη διοργάνωση του 2010.

Οι χιλιάδες επισκέπτες, επαγγελματίες του χώρου και ιδιώτες καταναλωτές,  επισκέφτηκαν την έκθεση από την Πέμπτη 18 μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις της ευρύτερης αγοράς του αλουμινίου και ειδικότερα, των εντυπωσιακών εφαρμογών του στην αρχιτεκτονική και τις κατασκευές.   

Η εκπροσώπηση του κλάδου σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση ήταν ευρύτερη. Όλοι οι εκθέτες και τα εκθέματα είχαν προσανατολισμό τις καινοτόμες και ολοκληρωμένες οικιστικές λύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τον καταναλωτή καθώς όλοι οι καταναλωτές και επαγγελματίες αναζητούν οικονομικές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και αποτελεσματική ασφάλεια.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν καινοτόμες εφαρμογές αλουμινίου στη σύγχρονη οικοδομή, λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας με θερμομονωτικά συστήματα,  νέες εφαρμογές του αλουμινίου για ανακαίνιση και παραδοσιακά κτήρια, πόρτες εισόδου ασφαλείας συστήματα για ρολλά, σίτες, πατζούρια, κάγκελα, πέργκολες, μηχανήματα, χρώματα, εξαρτήματα, πούδρες, αυτοματισμοί, υαλοπίνακες και λοιπά για την παραγωγή του τελικού κουφώματος αλουμινίου.

Η ταυτόχρονη διοργάνωση της έκθεσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 με τις τεχνικές-καταναλωτικές εκθέσεις ECOTEC με τεχνολογίες περιβάλλοντος, φωτοβολταϊκά συστήματα και εξοικονόμηση ενέργειας και η έκθεση DOMICATEC, έκθεση Δόμησης και Ανακαίνισης συγκέντρωσε επισκέπτες από συγγενείς αγορές (με το 65% του συνόλου επισκεπτών όμως να δηλώνει ότι η πρόθεση της επίσκεψής του ήταν η έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013), προσφέροντας μία αποτελεσματική ενημέρωση για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013, η σημαντικότερη του κλάδου, διοργανώθηκε από τη Ελληνική Ένωση Αλουμινίου και την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ΡΟΤΑ, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για  την οικολογική δόμηση, αλλά και τη στροφή στη βιοκλιματική κατασκευή τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικά κτίσματα.

Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Υποστηρικτές της έκθεσης είναι ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά: Αluminium magazine, Profil, themelio.gr, Κτίσμα και Αλουμίνιο, Δομές, Κτίριο, Ecotec και το Εργοληπτικό Βήμα. Χορηγοί επικοινωνίας internet είναι: Alunet.gr, Profilnet.gr, e-alouminio.gr, greekarchitects.gr.


Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 1985, με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει ως μέλη της ελληνικές εταιρείες και συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση του βωξίτη, την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου, τη μεταποίηση του αλουμινίου και την παραγωγή-κατασκευή προϊόντων με βάση το αλουμίνιο για πληθώρα εφαρμογών  και χρήσεων. Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου προσφέρει στα μέλη της αλλά και ευρύτερα  προγράμματα και υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προάγουν τη θέση του αλουμινίου στο ανταγωνιστικό κόσμο των υλικών &να βελτιώσουν την χρήση του στην χώρα μας με προϋποθέσεις σεβασμού περιβαλλοντικών & κοινωνικών συνθηκών και αειφόρου ανάπτυξης. Η Ε.Ε.Α. αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας των μελών της με τους Ελληνικούς Δημόσιους Οργανισμούς και εκπροσωπεί  τον ελληνικό κλάδο αλουμινίου σε διεθνείς κλαδικούς οργανισμούς όπως οι παρακατω: European Aluminium Association (EAA),Association for European Surface Treatment on aluminium (ESTAL), Organisation of European Aluminium Refiners and Remelters (OEA). Περισσότερες πληροφορίες για την Ε.Ε.Α μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aluminium.org.gr.


Σχετικά με τη ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων

Η ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων, ιδρύθηκε το 1984 και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκθεσιακός φορέας στην Ελλάδα. Μέσω της διοργάνωσης 13 εκ των σημαντικότερων εκθέσεων στη χώρα μας, τη διαχείριση των μεγαλύτερων και πλέον σύγχρονων εκθεσιακών κέντρων της Ελλάδας, υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του εμπορικού κόσμου και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Με δέσμευση στην επιτυχημένη διοργάνωση, εμμονή στην παροχή πρωτοποριακών για την Ελλάδα υπηρεσιών και στελέχη τα οποία εστιάζουν στις αξίες της ομαδικής εργασίας και της άριστης εξυπηρέτησης, επιδεικνύει κάθε χρόνο εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Περισσότερες πληροφορίες για τη ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rota.gr.

22.03.2013 | Ελληνικό Αλουμίνιο 2013: Kαινοτόμες προτάσεις για επαγγελματίες & ιδιώτες

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2013

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013

Η 11η Κλαδική Έκθεση Ελληνικό Αλουμίνιο με καινοτόμες προτάσεις και λύσεις για επαγγελματίες και ιδιώτες.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ θα δώσει φέτος το παρόν του στη 11η Κλαδική Έκθεση που θα διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 21 Απριλίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Η έκθεση διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων ROTA. Πρόκειται για τη μοναδική κλαδική έκθεση, όπου οι εταιρείες που συμμετέχουν ως εκθέτες είναι γνωστές τόσο στο αγοραστικό κοινό όσο και στους επαγγελματίες από τη μακροχρόνια παρουσία τους στην αγορά και από την υψηλή θέση που κατέχουν σε αυτή.

Εταιρείες, γνωστές σε όλους αλλά και πολλές νέες, με καινούργιες ιδέες και χιλιάδες προϊόντα που αντιπροσωπεύουν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας στον τομέα όχι μόνο των προϊόντων αλουμινίου, αλλά και των δυνατοτήτων που αυτά παρέχουν για την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και προτάσεις που επικρατούν στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 απευθύνεται σε:

 • Τελικούς καταναλωτές που χτίζουν ή ανακαινίζουν το σπίτι τους
 • Σε ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και γενικότερα συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας στα ακίνητά τους.
 • Αρχιτέκτονες μηχανικούς, τεχνικούς ιδιώτες αλλά και κατασκευαστικές εταιρείες πάσης φύσεως
 • Τεχνικές εταιρείες και εταιρείες μελετών βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής
 • Όλους τους επαγγελματίες του κλάδου

Στόχοι της έκθεσης είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες και ολοκληρωμένες οικιστικές λύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Επιπλέον θέλει να υποστηρίξει το μηχανικό και τον αρχιτέκτονα με εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες, παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις οικιστικής ανάπτυξης φιλικές προς το περιβάλλον.

Στο ίδιο χώρο και τις ίδιες ημερομηνίες πραγματοποιούνται και οι συγγενείς τεχνικές – καταναλωτικές εκθέσεις ECOTEC με τεχνολογίες περιβάλλοντος, φωτοβολταϊκά συστήματα και εξοικονόμηση ενέργειας και η έκθεση DOMICATEC, έκθεση Δόμησης και Ανακαίνισης.

Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 απευθύνεται σε όλο το κοινό, ιδιώτες και επαγγελματίες και θα λειτουργεί για τέσσερις ημέρες από την Πέμπτη 18 έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, τις καθημερινές από τις 12:00 έως τις 20:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 20:00, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Υποστηρικτές της έκθεσης είναι ο Σύνδεσμος Αρχιτεκτόνων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά: Αluminium magazine, Profil, themelio.gr, Κτίσμα και Αλουμίνιο, Δομές, Κτίριο, Ecotec και το Εργοληπτικό Βήμα. Χορηγοί επικοινωνίας internet είναι: Alunet.gr, Profilnet.gr, e-alouminio.gr, greekarchitects.gr.

Σχετικά με τη ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων

Η ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων, ιδρύθηκε το 1984 και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκθεσιακός φορέας στην Ελλάδα. Μέσω της διοργάνωσης 13 εκ των σημαντικότερων εκθέσεων στη χώρα μας, τη διαχείριση των μεγαλύτερων και πλέον σύγχρονων εκθεσιακών κέντρων της Ελλάδας, υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του εμπορικού κόσμου και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Με δέσμευση στην επιτυχημένη διοργάνωση, εμμονή στην παροχή πρωτοποριακών για την Ελλάδα υπηρεσιών και στελέχη τα οποία εστιάζουν στις αξίες της ομαδικής εργασίας και της άριστης εξυπηρέτησης, επιδεικνύει κάθε χρόνο εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης. Περισσότερες πληροφορίες για τη ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.rota.gr.

Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου

Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 1985, με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει ως μέλη της, εταιρείες και συνδέσμους του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη του βωξίτη, την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου, τη μεταποίηση του αλουμινίου και την παραγωγή προϊόντων για διάφορες εφαρμογές και χρήσεις. Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου υποστηρίζει τα μέλη της μέσα από τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τη θέση του αλουμινίου στο ανταγωνιστικό κόσμο των υλικών, να αυξήσουν την χρήση του και να βοηθήσουν στην επίτευξη των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών στόχων των μελών της προσβλέποντας πάντα στην αειφόρο ανάπτυξη. Η Ε.Ε.Α. αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας των μελών της με τους Ελληνικούς Δημόσιους Οργανισμούς και εκπροσωπεί τον κλάδο στους παρακάτω διεθνείς κλαδικούς οργανισμούς: European Aluminium Association (EAA)

Association for European Surface Treatment on aluminium (ESTAL), Organisation of European Aluminium Refiners and Remelters (OEA). Περισσότερες πληροφορίες για την Ε.Ε.Α μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aluminium.org.gr.

20.02.2013 | Σημαντικές συμμετοχές στην κορυφαία και μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου.

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012

11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013
Σημαντικές συμμετοχές εκθετών στην κορυφαία, μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του κλάδου.

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων εταιρειών της αγοράς εξελίσσεται η διαδικασία διοργάνωσης της 11ης κλαδικής έκθεσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013. Το γεγονός αυτό γεμίζει με αισιοδοξία όλους τους εμπλεκόμενους και στέλνει ένα ελπιδοφόρο και ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του κλάδου και της κλαδικής έκθεσης.
Το καλό κλίμα και η αισιοδοξία για τη θετική πορεία της έκθεσης ενισχύεται από το γεγονός ότι η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με τις συγγενείς τεχνικές-καταναλωτικές εκθέσεις ECOTEC – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά Συστήματα και DOMICATEC – Σαλόνι Δόμησης και Ανακαίνισης.

Οι εταιρείες που έχουν επίσημα δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι οι ακόλουθες:

AKZO NOBEL
ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ
ΑΛΟΥΜΥΛ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΕ
ALUK – ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΧΡ. ΑΕ
ALUMIN ROLLS – ΜΠΟΥΔΟΥΡΗΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ
ALUMINCO AE
ALUMINIUM ART – ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ALUTEAM ABEE
ALUMINIUM MAGAZINE
ΑΝΑΛΚΟ ΕΠΕ
APERTO ALUMINIUM SYSTEM
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΑΒΕΕ
BEST – ΜΑΣΒΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
DUROPLAST
G.S. – ΤΖΙ ΕΣ ΑΒΕΕ
G - ENERGY
ΕΛΒΑΛ ΑΕ
ELVIAL AE – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
EXALCO AE
ETEM AE
ΘΕΜΕΛΙΟ SOFTWARE
INVER EAST MED SA – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΤΑΛ
ΚΤΙΡΙΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΚΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ – ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ
ΝΕΟΚΕΜ ΑΕ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΟΜΕΣ
ΠΕΤΡΑΝΗΣ ΑΒΕΕ
POWER LOCK AE
PRIMO DISEGNIO – ΜΠΟΥΤΖΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕ
PROFILCO AE
PROFILMEDIA
ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΒΕΕ
SECURITY LOCK – ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΑΒΕΕ
TEAM ROLL
UNIQUEPLAST – ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α. & ΣΙΑ ΟΕ
HERMIS – ΧΑΡΚΟΦΤΑΚΗΣ


Συμμετοχές έως και 20.2.2013

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η «11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013», η κορυφαία, μεγαλύτερη και σημαντικότερη του κλάδου, πραγματοποιείται από 18 έως 21 Απριλίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. και διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου σε συνεργασία με την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA. Στην έκθεση καταναλωτές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και φυσικά οι επαγγελματίες στον κλάδο του αλουμινίου, μπορούν να βρουν καινοτόμες εφαρμογές αλουμινίου, θερμομονωτικά συστήματα, συστήματα υαλοπετασμάτων, φωτοβολταϊκών και αίθριων, κουφώματα, συστήματα σκίασης, γκαραζόπορτες, αυτοματισμούς και άλλες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το αλουμίνιο.

2 γνωστές εκθέσεις μαζί με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013

Η «11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013» σχεδιάζεται και οργανώνεται με σκοπό την αποδοτικότερη και πλέον επιτυχημένη συμμετοχή των εταιρειών του κλάδου του αλουμινίου σε αυτή. Για το λόγο αυτό η έκθεση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με τις συγγενείς τεχνικές-καταναλωτικές εκθέσεις:

ECOTEC

Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, Φωτοβολταϊκά Συστήματα και Εξοικονόμηση Ενέργειας

DOMICATEC

Σαλόνι Δόμησης και Ανακαίνισης

Προϊόντα

Οι κύριες κατηγορίες εκθεμάτων που θα παρουσιαστούν στην 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ θα καλύψουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του τελικού καταναλωτή καθώς και του επαγγελματία επισκέπτη:

 • Καινοτόμες εφαρμογές αλουμινίου στη σύγχρονη οικοδομή
 • Θερμομονωτικά συστήματα με υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας
 • Φύλλα επενδύσεων για κτήρια
 • Προϊόντα αλουμινίου για συσκευασίες
 • Πρωτοποριακά συστήματα υαλοπετασμάτων και αίθριων για όλες τι σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις
 • Συστήματα εύκολης αντικατάστασης κουφωμάτων
 • Βιοκλιματικά συστήματα κουφωμάτων, υαλοπετασμάτων και φωτοβολταϊκών
 • Συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ηχομόνωσης κτλ
 • Συστήματα σκίασης και περσίδων
 • Νέες εφαρμογές του αλουμινίου για ανακαίνιση και παραδοσιακά κτήρια
 • Πόρτες εισόδου, ασφαλείας και πυρασφάλειας
 • Αυτοματισμοί που αναβαθμίζουν την καθημερινή χρήση των κουφωμάτων
 • Ολοκληρωμένα συστήματα για ρολά, σήτες, πατζούρια, γκαραζόπορτες, κάγκελα, πέργκολες κτλ
 • Μηχανήματα και αυτοματισμοί στην παραγωγή του τελικού κουφώματος
 • Ειδικά προγράμματα και εργαλεία για τον αλουμινοκατασκευαστή
 • Νέες γενιές πουδρών για καινοτομία και αισθητικό αποτέλεσμα
 • Νέες γενιές υαλοπινάκων για τα σύγχρονα κουφώματα

Το εκθεσιακό κέντρο

Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο και πλέον λειτουργικό εκθεσιακό κέντρο στην Ελλάδα, ένα εκθεσιακό κέντρο ικανό να φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση του κλάδου του αλουμινίου καθώς και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της. Το METROPOLITAN EXPO βρίσκεται στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνδέεται με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του οδικού δικτύου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών της έκθεσης, οι οργανωτές έχουν προγραμματίσει για τη δωρεάν μεταφορά εκθετών και επισκεπτών με πούλμαν από τους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού «Αεροδρόμιο» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στην 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές και επιμορφωτικές παράλληλες εκδηλώσεις που σκοπό θα έχουν να τονώσουν το ενδιαφέρον, τη συμμετοχή και τη γνώση των πάσης φύσεως επαγγελματικών επισκεπτών.

Ωράριο Λειτουργίας:
Πέμπτη – Παρασκευή: 12:00-20:00
Σαββατοκύριακο: 10:00-20:00

 

Η 11η Κλαδική Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Υποστηρικτές της έκθεσης είναι ο Σύνδεσμος Αρχιτεκτόνων Διπλ. Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ) και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά: Αluminium magazine, Profil, themelio.gr, Κτίσμα και Αλουμίνιο, Δομές, Κτίριο και Ecotec. Χορηγοί επικοινωνίας internet είναι: Alunet.gr, Profilnet.gr, e-alouminio.gr, greekarchitects.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (τηλ. 210 7256130-2) ή τη διοργανώτρια εταιρεία ROTA (τηλ. 2.111.801.801)

24.10.2012 | H 11η κλαδική έκθεση “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙO 2013” στο METROPOLITAN EXPO

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012

H 11η ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ”
ΑΠΟ 18-21/4/2013 ΣΤΟ METROPOLITAN EXPO

Η κλαδική έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ είναι η επίσημη κλαδική έκθεση προϊόντων αλουμινίου στην Ελλάδα και αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον δυναμικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας. Με στόχο να παρουσιάσει στους εμπορικούς επισκέπτες αλλά και στο ευρύ κοινό, όλα τα προϊόντα και τις πρόσφατες εξελίξεις-καινοτομίες του κλάδου η «11η Κλαδική έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ» θα πραγματοποιηθεί από 18 – 21 Απριλίου 2013 στο METROPOLITAN EXPO, το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣH

Εστιάζοντας στα πρότυπα των ευρωπαϊκών εκθέσεων, θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στον ίδιο χώρο με τις συγγενείς τεχνικές- καταναλωτικές εκθέσεις:

 • ECOTEC – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 • DOMICATEC – Σαλόνι Δόμησης & Ανακαίνισης.

Ανταποκρινόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς οι οργανωτικοί στόχοι της έκθεσης είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες οικιστικές λύσεις στον καταναλωτή, να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τον μηχανικό/αρχιτέκτονα με εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες, να αναβαθμίσει την παραγωγή, τη λειτουργία και την ποιότητα υπηρεσιών του αλουμινοκατασκευαστή, να υποστηρίξει την ανακύκλωση και την βιώσιμη ανάπτυξη προστατεύοντας το περιβάλλον και να προωθήσει ένα ποιοτικό και πιστοποιημένο Ελληνικό προϊόν.

ΕΚΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Στην έκθεση συμμετέχουν οι κορυφαίες εταιρείες παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας προϊόντων αλουμινίου, μηχανημάτων και υπηρεσιών, καλύπτοντας πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες του τελικού καταναλωτή καθώς και του επαγγελματία:

 • Καινοτόμες εφαρμογές αλουμινίου (Κουφώματα, παράθυρα, πόρτες).
 • Θερμομονωτικά συστήματα με υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Πρωτοποριακά συστήματα υαλοπετασμάτων και αιθρίων για όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις.
 • Συστήματα εύκολης αντικατάστασης κουφωμάτων.
 • Βιοκλιματικά συστήματα κουφωμάτων, υαλοπετασμάτων και φωτοβολταϊκών.
 • Συστήματα αλουμινίου με υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ηχομόνωσης, κ.λ.π.
 • Συστήματα σκίασης και περσίδων
 • Νέες εφαρμογές του αλουμινίου για renovation και παραδοσιακά κτήρια.
 • Πόρτες εισόδου, ασφαλείας και πυρασφαλείας.
 • Αυτοματισμοί που αναβαθμίζουν την καθημερινή χρήση των κουφωμάτων.
 • Ολοκληρωμένα συστήματα για ρολλά, σίτες, πατζούρια, γκραραζόπορτες, κάγκελα, πέργκολες, κ.λ.π.
 • Μηχανήματα και αυτοματισμοί στην παραγωγή του τελικού κουφώματος.
 • Ειδικά λογισμικά προγράμματα και εργαλεία για τον αλουμινοκατασκευαστή.
 • Νέες γενιές πουδρών για καινοτομία και αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Νέες γενιές υαλοπινάκων για τα σύγχρονα κουφώματα.

ΝΕΟΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «11η Κλαδική έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ» θα πραγματοποιηθεί από 18 – 21 Απριλίου 2013 στο METROPOLITAN EXPO, το μεγαλύτερο, πλέον σύγχρονο και λειτουργικό χώρο εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων της Ελλάδας. Έχει σχεδιασθεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές, που εξασφαλίζουν τη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την αισθητική αρτιότητα των εγκαταστάσεων του, ενώ η προνομιακή του θέση δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», προσφέρει γρήγορη πρόσβαση και άπλετους χώρους στάθμευσης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aluminioexpo.gr

Σχετικά με τη ROTA Οργάνωση Εκθέσεων: Η ROTA Οργάνωση Εκθέσεων, ιδρύθηκε το 1984 και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εκθεσιακός φορέας στην Ελλάδα. Μέσω της διοργάνωσης 13 εκ των σημαντικότερων εκθέσεων στη χώρα μας και τη διαχείριση του μεγαλύτερου και πλέον σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου της Ελλάδας, υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του εμπορικού κόσμου και συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας. Με δέσμευση στην επιτυχημένη διοργάνωση, εμμονή στην παροχή πρωτοποριακών για την Ελλάδα υπηρεσιών και στελέχη τα οποία εστιάζουν στις αξίες της ομαδικής εργασίας και της άριστης εξυπηρέτησης, επιδεικνύει κάθε χρόνο εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Περισσότερες πληροφορίες για τη ROTA Οργάνωση Εκθέσεων μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.rota.gr

Σχετικά με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου: Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 1985, με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Έχει ως μέλη της ελληνικές εταιρείες και συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση του βωξίτη, την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου, τη μεταποίηση του αλουμινίου και την παραγωγή-κατασκευή προϊόντων με βάση το αλουμίνιο για πληθώρα εφαρμογών και χρήσεων. Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου προσφέρει στα μέλη της αλλά και ευρύτερα προγράμματα και υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προάγουν τη θέση του αλουμινίου στο ανταγωνιστικό κόσμο των υλικών &να βελτιώσουν την χρήση του στην χώρα μας με προϋποθέσεις σεβασμού περιβαλλοντικών & κοινωνικών συνθηκών και αειφόρου ανάπτυξης. Η Ε.Ε.Α. αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας των μελών της με τους Ελληνικούς Δημόσιους Οργανισμούς και εκπροσωπεί τον ελληνικό κλάδο αλουμινίου σε διεθνείς κλαδικούς οργανισμούς όπως οι παρακατω: European Aluminium Association (EAA),Association for European Surface Treatment on aluminium (ESTAL), Organisation of European Aluminium Refiners and Remelters (OEA).
Περισσότερες πληροφορίες για την Ε.Ε.Α μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aluminium.org.gr